KÉT ÚJ ALOM ÉRKEZETT! 2022. ÁPRILIS     Kölyök előjegyzés ➧

Szibériai Cédrus Koshimo - Kosi

A nagy túlélő!

 
Kosi  2013 márciusában született
 

Inteligenciája és  karaktere

 
Koshimó - nagy túlélő.  Születésé nem volt könnyű, komplikációk merültek fel szülés közbe, így nagyon gyenge kölyök volt. Küzdött az életéjért, ez látható volt, ezért külön tápláltuk. A első hónap a család összes tagja felváltva etette, este és napközbe. A lányom is kivette a részét: etette és ápolta. Látszott köztük az összhang, a harmónia, ezért úgy döntöttünk, hogy megtartjuk. Így Koshimó lett a Katica ( 8 éves) lányom kutyája.
Mivel a kezdeti gyengédség megerősítette az életbe maradási Ösztönt, így használni kellet az eszét, hogy táplálékhoz jusson. Pl.: kaja időbe, kitalált egy játékot ezzel elvonta a figyelmet testvéreinek a kajától és gyorsan evett, amíg azok rájöttek, hogy mi van!
Gyors észjárása, cserfessége és gyors gondolkodása versenyezhet nemeik emberrel. Egész jellemét az ész, és intelligencia, valamint egy nagyfokú érzékenység jellemzi.
 Adottsága van a segítség nyújtásban sérült embereknél, sérült állatoknál. Koshimo gyengéd a sérült gyerekekkel, a természeténél fogva a kutya vidámsága es mozgékonysága vezeti a gyermeket: pl.: simogatás, - az orrával bökdösi, a gyerek kezét vagy a keze alá teszi a fejét. Jó terápiás kutya lenne, de időhiány miatt nem lett hivatalosan az. Azok a kutyák, akik félnek és nem tudnak szocializálódni, azokkal nagyon jó bánik és oldja.
Barátságos, engedékeny, azonban az ember azt veszi észre, hogy az eszével, türelmével mindent elér.


koshimo shiba inu
koshimo shiba inu