KÉT ÚJ ALOM ÉRKEZETT! 2022. ÁPRILIS     Kölyök előjegyzés ➧

Bushi Shining Arrow Hatchi


Büszke Terminátor!

 
Hatchi  2013 májusába érkezet a  családunkba. A hazautazásunk során, nagyon figyelmes volt, minden érdekelte. Félt, de büszkén viselkedett, mint egy kis kutya kölyökhöz mérten.

 

Inteligenciája és  karaktere

Hatchi nagyon okos!
De ez minden kutyámra jellemző J ! De viccet félre téve, egy különleges kutya.
Különleges? Igen.
Megkérdezik mibe? Önálló akarata van! Saját véleménye, amit azonnal közöl. Nagyon sokszor nem hittem el hogy lehet vele kommunikálni, hogy érti szavamat. Bármit megtesz értem, és ezt alázattal tesz. Bár ami nem tetszik neki, azt azonnal jelzi.
Egy karakter! A kiállításink elején, még kamasz kölyök volt. Nagyon szeretett a középpontban lenni, ezért a felvezetés a ringbe egyszerű és könnyed volt! Nem tettem bele sok energiát, mert neki ez tetszet. A Hungarya Junior Champion címet ezért nagyon gyorsan szereztük meg, mert nagyon szépen és büszkén ment fel a ringbe. Az egyik Román bíró ( aki nagyon kritikus volt a shibákhoz) – megjegyezte hogy egy igazi karakter „ Egy Szamuráj” , különleges, figyelmes,  figyelmet követelő, erős, a kiállása dominanciát tükröz. Ezt akkor nem nagyon értettem. Ahogy elérte a felnőtt kort megértettem!
Ő nem bohóc, aki a ringbe valakinek a kedvéért futkosni fog és a tökeit mutogatni!!! És vissza köszöntek a bíró szavai: „, különleges, figyelmes, figyelmet követelő, erős, a kiállása dominanciát tükröz. Ha nem szimpatikus volt a környezet a ring közepén leült és nem mozdult, még a kedvemért sem. Igen, BÁRMIT MEG TESZ ÉRTEM, ami a büszkeségét nem bántja.
Domináns, nem hagyja, hogy megtörjék, senki. A kutya iskolába nagyobb erősebb termetű kutyákkal találkozót. De egyiknek sem hagyta, hogy domináljon felette. Képes volt végsőkig harcolni, de büszkén kilépni a harcból, nem vinnyogva és behúzott farokkal, hanem büszkén és sérülten.
A Hatchi nagyon szereti a gyerekeket, tanítja Őket: tiszteletre, figyelemre. Ő egy ajándék számomra!
Felmerül a kérdés: „ Hogy lehet egy ilyen kutyával élni?”
Meg kell érteni! Meg kell érteni, figyelni kell rá, mert mindent elmond, mindent megmutat, csak értsd meg és szeresed. Ez a legfontosabb!
Hűsége megkérdőjelezetlen, ugyan-úgy mint makacssága. Szelleme megtörhetetlen. Gazdájáért szembeszáll , bárkivel, és bármivel.
 

hatchi shiba inu
hatchi shiba inu
hatchi shiba inu
hatchi shiba inu
hatchi shiba inu